mandag den 5. oktober 2009

Billig computer – første skridt.

Du har besluttet dig for at finde en billig computer og der er derfor nogle overvejelser du skal gøre dig, inden du går ud og kigger efter en billig computer. Her nedenfor finder du en tjekliste som du bør gennemgå inden du går i gang.

Det første du bør gøre er at tænke over dine behov, hvad skal du bruge din nye billige computer til? På denne måde finder du den billigste computer til netop dit behov.

Budgettet

Hvad er du villig til at bruge på køb af computeren?

Specifikationer

Hvilke krav har du til din nye computer? Skal den have DVD eller Blu-ray brænder, hvilken størrelse skærm har du brug for, skal der være installeret Windows eller et andet operativsystem? Lav en liste over alle disse punkter, de behøves ikke være tekniske, som RAM og CPU med mere, men det er godt at tage med i overvejelsen hvis man ved noget om disse punkter.

Ny eller brugt computer?

Det siger sig selv at en brugt computer oftest er meget billig, den har jo trods alt sandsynligvis nogle år på bagen og er derfor næppe state of the art. Men skal du kun bruge din computer til at skrive i Word på kan du nøjes med en meget billig og gammel computer. Det er altså helt op til hvilket behov du har. Vil du spille de nyeste spil, så skal du ikke tage en billig brugt computer, der skal du ud og have fat i en af nyere stand, som stadig kan fås billigt.

Bærbar eller stationær computer?

Det er vigtigt at du gør dig for tanker om du vil have en stationær computer eller en billig bærbar computer. En bærbar computer har den fordel at du kan tage den med dig hvorhen du vil, det kan du også med en stationær, men det er langt mere besværligt og bestemt ikke formålet. En stationær computer er som regel altid kraftigere end en bærbar computer, skal du bruge din computer til at spille på, anbefaler vi at du tager dig billig stationær computer, da en bærbar computer som regel er meget dyr hvis den skal have et godt grafikkort og kraftig CPU lavet til at spille med. Har du allerede en skærm, keyboard eller andre dele liggende fra en stationær computer, er dette også en stor fordel, så behøves du nemlig kun købe selve kabinettet og indmaden, så det dermed bliver langt billigere.

Læs også

Billige computere - velkommen
Billige stationære computere
Billig bærbar computer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar