mandag den 5. oktober 2009

Billige stationære computere

Er du på udkig efter en billig computer og gerne en stationær? Så er der en del ting du skal være opmærksom på. Butikker som Aldi har tit tilbud på billige computere og de virker som regel umådeligt high tech og fantastiske på papir, men komponenterne inde i selve computeren er som regel af ringe kvalitet og som ved alt andet er en computer aldrig stærkere end sit svageste led.

CPU

Nogle af de ting der er meget fornuftige at kigge på når man undersøger hardwaren på en billig computer er blandt andet CPUen. CPUen (Central Processing Unit) er computerens hjerne og er så at sige det allervigtigste element i en computer. Nu til dags skal der gerne være 4 kerner i en CPU før der er tale om en rigtigt fornuftig en, disse går oftest under navnet Quad Core, altså fire kerner. Det er sjældent at du finder en Quad core i en billig computer, men det er nemt at få bygget en billig computer med gode og hurtige CPUer som en Quad Core.

RAM

Dine ram er ligeledes meget vigtige, er det DDR, DDR2, DDR3 ram og hvor mange MHZ er de på? Det er spørgsmål du skal gøre op med dig selv. Er der tale om almindelige DDR ram er vi ude i et valg der nærmest er oldnordisk, sørg for at din nye computer minimum har DDR2 ram, da disse har meget bedre load tid. 4 GB DDR ram er altså sandsynligvis langsommere end 2GB DDR2 ram. Nyeste skud på stammen er DDR3 ram, som kører op i mod 1600MHZ – Sørg desuden for at dine ram kører DUAL channel, da de ellers aldrig opnår de helt rigtige høje hastigheder som du ønsker i din nye billige computer.

Harddisk

Din harddisk er også vigtig, du skal ikke kun kigge på hvor stor den er, altså hvor mange GB den er på, du skal også vurdere hvor mange omdrejninger den har per sekund, det står oftest beskrevet som RPM (Rounds Per Minute) og nu højere disse er nu bedre, som tommelfingerregel skal den som minimum være på 7600 RPM, ellers får du dig altså en langsom harddisk og det nytter ikke noget at have et lynhurtigt system, som så skal stå og vente på at harddisken lige loader færdigt.

Opsumering

Kort sagt er det meget vigtigt at du finder du af hvilken CPU der er i computeren, hvilken slags RAM og hvilken harddisk. Er der ingen specifikationer, står der f.eks. bare 4 GB ram, men ikke hvilken slags og hvilken hastighed de har, så lad være med at købe, medmindre du kan få dette specificeret. Det er nemlig disse detaljer der oftest udelades i reklamer og det er dem der reelt set betyder noget! Lad dig ikke snyde af 3 GHZ og 8 GB Ram, hvis der intet mere er specificeret, det kan sagtens være en elendig computer og så er det ligegyldigt om det er en billig computer, så kan det stadig være et dårligt køb.

Det anbefales ofte at få en computersagkyndig til at samle en fra bunden, da du derved får kontrol over de små komponenter også og sikre dig at der ikke er nogle flaskehalse som hindrer din nye billige computer i at køre optimalt. Skal du have samlecomputere, så køb fra troværdige mærker som IBM, Dell, Compaq og Fujitsu Siemens, eller måske Mac.

Læs også:

Billige computere - velkommen
Billige computere - første skridt
Billig bærbar computer

1 kommentar:

  1. nice, det er såen nogle detaljeret oplysninger man godt kan lide at læse, en som forklarer det hele for en hvordan man skal kigge, og det hjalp på mig! har en mega sej gamer pc nu :P...

    SvarSlet